Informatieavond energie akkoord

Donderdag 31 januari is er een informatieavond over het energie-akkoord in de sociƫteit.
Aanvang 19:30 uur.

Wellicht interessant, ook voor bewoners in onze buurt die met verduurzaming bezig zijn.
Op verzoek van het kabinet zijn tientallen organisaties aan het onderhandelen over een Klimaatakkoord waarmee Nederland in 2030 49% minder CO2 uit moet stoten ten opzichte van 1990. Het is onder meer de bedoeling dat er 1,5 miljoen woningen verduurzaamd worden in de komende tien jaar en dat uiteindelijk in 2050 geen aardgas meer gebruikt wordt door Nederlandse huishoudens. Een mega operatie waarvoor de komende 30 jaar gemiddeld duizend woningen per dag, vaak vergaand, verbouwd moeten worden.

Hoe wil de overheid, samen met anderen deze enorme transitie aan gaan pakken en wat betekent dit voor woningeigenaren in Nederland? Casper Tigchelaar, senior onderzoeker bij ECN part of TNO, bespreekt tijdens deze lezing de hoofdlijnen van het klimaatakkoord en gaat in op de consequenties voor woningeigenaren. Waar moet een aardgasvrije woning aan voldoen? Hoeveel kost het om een woning van het gas te halen? Wie moet dat betalen? Er doen vele verhalen de ronde. Tijdens zijn presentatie gaat Casper in op de zin en onzin van deze verhalen.

Casper Tigchelaar is als adviseur al meer dan tien jaar betrokken bij het energiebeleid gericht op energiebesparing bij huishoudens. Casper maakt deel uit van een team van onderzoekers dat tijdens de onderhandelingen de partijen bij het klimaatakkoord ondersteunt met feiten en analyses en dat op dit moment het ‘Ontwerp Klimaatakkoord’ aan het doorrekenen is. Ook heeft Casper afgelopen jaar onderzoek gedaan om antwoord te geven op de vraag “Wie moet wat, wanneer en hoe doen om de bestaande woningvoorraad in 2050 aardgasvrij te maken?”

Inloop vanaf 19:00 uur
Aanvang presentatie: 19:30 uur
Locatie: De Sociƫteit, Luttik Oudorp 78 te Alkmaar
Deelname: Gratis
Aanmelden: info@alkmaar-energie.nl

Could not authenticate you.